Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Festivalul de epigramă de la Brăila

O imagine parţială din sala festivalului.
 Doamna Maria Puşcaciu, directoarea Centrului de creaţie, este înconjurată strategic de Mihai Frunză şi Alexandru Hanganu.

Elita epigramei româneşti în vizită la Brăila.

   În zilele de 27 şi 28 septembrie 2013 a avut loc la Brăila a XXVI- a ediţie a ,,Întâlnirii epigramiştilor!
Din cauza timpului nefavorabil, tradiţionala plimbare cu vaporul a fost înlocuită cu vizitarea Salonului internaţional de caricatură, după care a fost vizitat teatrul ,,Maria Filoti" şi noua Bibliotecă Judeţeană ,,Panait Istrati". A urmat mult aşteptatul spectacol de epigramă care a avut loc în sala Pro Arte a Centrului de Creaţie. Cu această ocazie trebuie să menţionez că organizatorul manifestării a fost Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de creaţie condus de doamna Maria Puşcaciu şi Clubul Umoriştilor Brăileni ,,Ştefan Tropcea".
   În spectacol, care a fost moderat de Mihai Frunză, au recitat un număr de 31 de epigramişti, dintre care 21 au fost cei veniţi din toată ţara şi din Republica Moldova. Costel Pătrăşcan şi-a etalat pe un ecran o parte din delicioasele lui caricaturi. Spectacolul a fost condimentat de melodiile interpretate de solistul folk bucureştean Marius Matache. Prof. univ. ieşean Ion Berghia a prezentat sumar revista pe care o păstoreşte şi care poartă un nume plin gingăşie: Dor de Basarabia.
   A urmat un moment mult aşteptat: decernarea premiilor la Concursul de epigramă. Anul acesta, concursul a avut două teme: Tot pe drum şi Amor hoinar. Au participat 86 de concurenţi din ţară şi din Republica Moldova. Juriul a fost alcătuit din prof. univ. Ştefan Cazimir, Alexandru Hanganu şi Mihai Frunză.
    Palmaresul a fost următorul:
Marele Premiu ,,Ştefan Tropcea" - Vasile Til Blidaru - Beceni, Buzău
Premiul I - Dan Căpruciu - Galaţi
Premiul II - Gheorghe Constantinescu - Braşov
Premiul III- Gheorghe Bâlici - Chişinău
Menţiune I - Ionuţ Daniel Ţucă - Medgidia
Menţiune II - Petru Ioan Gârda - Cluj-Napoca
Menţiune III- Nichi Ursei - Râmnicu Vâlcea
Premiu Special - Laurenţiu Orăşanu - Bucureşti.
Premiul Special OPERA OMNIA - Gheorghe Leu - Brăila
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu