Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Amintiri de Dragobete

Trei dragobeţi treji (Damian Bâldea, Mihai Frunză şi Vasile Tîrşolea) ciocnind un ţoi de şliboviţă în cinstea unei iubiri comune: rebusul.
 
 
   În ziua de 24 februarie a anilor trecuţi am consemnat câteva evenimente interesante:

   * Un tânăr din Lehliu, îndrăgostit de el însuşi, şi-a cerut mâna. În ciuda opoziţiei vehemente a părinţilor, şi-a dat-o.
   * Domnişoara Azaleea Muşeţel din Floreşti, îndrăgostită până peste cap de profesorul de botanică, s-a logodit cu un ficus.
   * La cabana Trei Brazi a avut loc un simpozion cu tema Dragostea sub conifere care nu s-a mai ţinut. Au participat, deşi n-au venit: Brad Pitt, Bianca Brad şi Ion Ionescu se la Brad.

   * Festivalul poeziei de dragoste Poetul şi muza sa de la cabana Babele s-a încheiat furtunos. Poeţii, care veniseră însoţiţi de muzele lor, au fost aşteptaţi în gară la Buşteni de nevestele furioase. În păruiala generală s-au recitat din cele mai aprige poeme de iubire.
   * În cartierul Ferentari a avut loc un bal mascat cu dar. Au participat o mulţime de personaje pitoreşti pe care nu le-am putut recunoaşte. Balul s-a încheiat destul de repede, mai precis imediat după intervenţia mascaţilor.
   * Un odios şantajist din Faraoanele a ameninţat că se aruncă de pe turla bisericii dacă logodnica sa îl mai înşeală cu dascălul în pronaos. Nemernicul a fost laş şi nu s-a aruncat, ceea ce a determinat-o pe fată să-l înşele şi în clopotniţă.
   * Un tânăr oenolog din Odobeşti, duhnind straşnic a Galbenă, a decis să-şi răpească iubita. Deşi noaptea era albastră, tânărul a fost foarte confuz şi în loc de fată a răpit-o pe bunica acesteia. Cu toate că familia a făcut repetate şi patetice apeluri, bunica nu vrea să se întoarcă acasă nici moartă.
   * La primăria din comuna Gemenele, un bărbat a venit să se căsătorească cu trei surori gemene. A motivat că nu mai ştie care dintre ele este iubita sa. Primarul l-a refuzat politicos, precizând că în ţara noastră este interzisă poligamia. În cele din urmă, bărbatul va alege mireasa prin tragere la sorţi. Tragerea va avea loc mâine seară în dormitorul fetelor.

Un comentariu: